Kascontrole: hulp gezocht!

Van 01 maart 20:00 tot 01 maart 22:00
Elke vereniging heeft een commissie kascontrole nodig. Dat staat zo beschreven in de statuten. Die commissie heeft als taak om de financiële administratie van het afgesloten jaar goed te keuren en het bestuur decharge te verlenen. De commissie bestaat uit minimaal twee leden. De kascontrole over het jaar 2021 vindt plaats in de periode rond 1 maart 2022. 

Wil jij Waalstappers ondersteunen als lid van de commissie kascontrole?

Voor de commissie kascontrole zoeken we een lid die dit samen met een ervaren lid wil oppakken. Daarvoor hoef je geen financieel expert te zijn, enige affiniteit met cijfers is voldoende. Je krijgt een duidelijke uitleg en wordt ingewerkt door het ervaren lid van de kascontrole commissie.

Als  lid van de kascontrolecommissie doe je twee keer een kascontrole. De eerste keer wordt jij ingewerkt door het ervaren lid van de commissie. De tweede keer ben jij het ervaren lid van de commissie die het nieuwe lid inwerkt. Om dat te ondersteunen stellen we een duidelijke instructie op.

 

Wat houdt de kascontrole in?

– In het voorjaar (rond 1 maart) is er een bijeenkomst met de penningmeester, waarin de overdracht van financiële stukken plaatsvindt en vragen gesteld kunnen worden;

– Daarna checkt de kascontrole commissie de financiële administratie en op basis daarvan wordt een verslag opgesteld voor de Algemene Ledenvergadering (format is beschikbaar);

– Je bent aanwezig bij de algemene ledenvergadering (in 2022 op 2 april) om het verslag van de kascontrole commissie toe te lichten.

Kortom, het vergt een beperkte inzet.

Voor nadere informatie zie de statuten en het huishoudelijk reglement van Waalstappers.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contact

Contact met Waalstappers?
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijving Waalstappers
KvK: 7 5 3 5 3 0 5 9

© 2021 Waalstappers  |  Algemene Voorwaarden  |  Privacy reglement

Netnog websites