Historische fietstocht Nijmegen - Kleef anno 1740

Van 17 juli 11:00 tot 17 juli 15:00
Historische fietstocht Nijmegen - Kleef op 17 juli
In de zomer van 1740 maakten vier heren uit Groningen per koets een avontuurlijke rit van Nijmegen naar Kleef. Het gezelschap volgde, op advies van een kastelein in Nijmegen, de route door het poldergebied van de Duffelt langs onder meer Persingen, Zyfflich, Mehr en Donsbrüggen. Een van de deelnemers, Theodorus Beckeringh, hield een dagboek bij van dit ‘Plaisir Reisje van Nijmegen na Kleef’. De route van destijds is nog steeds vrijwel geheel intact. Op zondag 17 juli kun je deze ‘historische’ tocht onder begeleiding van een gids opnieuw meemaken. Niet in een luxe koets maar sportief per fiets. De oude route door de Duffelt volgend zien we dat veel veranderd, maar ook veel gebleven is. De bijzondere fietstocht wordt georganiseerd door Heemkundekring De Duffelt.  

Programma: de fietstocht start om 11.00 uur bij de kerk van Persingen (Persingensestraat 7, verzamelen vanaf 10.45 uur). Na een korte stop in het ‘Duffeltdorp’ Mehr, is de aankomst in Kleef gepland rond 13.30 uur. Na een korte toelichting door een stadsgids op het historische Kleef anno 1740, is er om 14.00 uur gelegenheid voor een hapje en drankje. Daarmee eindigt het programma. Deelnemers kiezen hun eigen tijdstip en route huiswaarts.

Deelname aan de fietstocht is gratis, eventuele consumpties onderweg of in Kleef zijn voor eigen rekening. De tocht staat open voor alle soorten fietsen. Wil je meer Informatie? Heinz Maahs, 06-14505539, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Graag aanmelden voor 10 juli via deze website. 

Contact

Contact met Waalstappers?
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijving Waalstappers
KvK: 7 5 3 5 3 0 5 9

© 2022 Waalstappers  |  Algemene Voorwaarden  |  Privacy reglement